Старец платил 3.000 евра за да му донесат 35-годишна невеста: Погледнете како му ПОДМЕТНАЛЕ!

Договорените бракови меѓу албанското население датираат уште од дамнешни времиња, а тој обичај почна пополека да се губи кон почетокот на 90-тите години од минатиот век. Но, во последните години во јавноста се пишува за младите Албанки кои се мажат за средовечни мажи од овие простори.Со оглед на тоа што не можеле да пронајдат невести во своето место, тие одлучиле да „купат“ Албанки од православна вероисповед.
Девојките не се противеле на ова и медиумите од регионот почнаа да истражуваат по малку за овој обичај.
Последната од низата приказни нѝ доаѓа од селото Затриќи кај Призрен.
Дедо Реџеп Кастрати од село Затриќи кај Призрен, за медиумите изјави дека платил за невеста од подрачјето Голема Малесија, Албанија, околу 3.000 евра.
Кастрати имал 61 година кога се оженил, а неговата невеста само 19. Тој вели дека платил за 35-годишна, но му донеле 19-годишна невеста.
Оваа приказна станува уште поневеројатна кога ќе се дознае фактот дека Кастрати со првата сопруга, која починала во 2000 година, има дури 12 ќерки.
Сите негови ќерки денес се мажени и тој има преку 50 внуци.
Со новата сопруга Валентина пред 4 години го добил првиот син и му го дале името Дијамант.
Погледнете го видеото:Со оглед на тоа што не можеле да пронајдат невести во своето место, тие одлучиле да „купат“ Албанки од православна вероисповед.

Пронајдете не на следниве мрежи: