Ставете листови зелка на нозете и градите пред спиење. Наутро ќе ве дочекаат ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ!

Loading...

Листовите зелка се слични на магнет, бидејќи ги „извлекуваат“ болестите од нашето тело. Покрај тоа што зелката е состојка за подготовка на различни видови јадења, таа е исто така корисна и за лекување на одредени состојби.Меѓу нив се:
Отоци предизвикани од трауми
Ако сте удриле рака или нога, а местото почнало да отекува, ставете свежи листови зелка. Стегнете со завој. Може да ја направите истата процедура ако сте го повредиле зглобот или ако имате проблем со отечени нозе. Ако сакате да постигнете најдобри можни резултати од овој третман, препорачливо е навечер да преспиете со облогата.
Штитна жлезда
Нормалното функционирање на штитната жлезда е битно за хормонот за раст, функционирањето на метаболизмот и функционирањето на органите во дигестивниот систем. Ако сакате да ја подобрите работата на штитната жлезда и да го вратите нормалното функционирање, ставете лист зелка на жлездата. Покријте ги листовите со завој или шал. Потребно е да се спие со облогата и можете да ја тргнете следното утро.
Главоболки
Ако имате неподнослива главоболка, може да имате некој вид проблем со очите. Меѓутоа, главоболката може да биде последица од прекумерен стрес или умор. Поради тоа, нанесете облога од свежа зелка на лицето и на горниот дел од главата. Ставете шапка за да стојат листовите на место.
Болки поради доење
Ако жените искусуваат силни болки поради доење, тие можат да стават свежи листови зелка на градите да стојат извесно време. Тоа можете да го направите и дење и ноќе.Меѓу нив се:
Отоци предизвикани од трауми
Ако сте удриле рака или нога, а местото почнало да отекува, ставете свеж

loading...
Loading...