Ставете лук под перницата! Еве зошто!

Loading...

Веројатно сте слушнале дека некои луѓе го ставаат лукот под перница пред да одат на спиење. Според старите верувања така може да се подобри вашиот сон.Постои и верување дека доколку носите лук во џебовите ќе ве прати добра среќа.
Дури, и во старите верувања и преданија лукот се носел со себеси за да се заштитат од лошите духови. Некои лукот го оставаат меѓу другата храна, во тавите и тенџерињата, за да ги елиминираат штетниците.
Доколку и вие имате проблем со спиењето, обидете се со овој народен трик – ставете лукче под перница или носете го во џеб – за да ја елиминирате негативната енергија околу вас.Постои и верување дека доколку носите лук во џебовите ќе ве прати добра среќа.
Дури, и во старите верувања и преданија лукот се носел со се

loading...