Сте се запрашале ли колку навистина се штетни клима уредите

Во лето кога температурите се високи клима уредите се потреба на секое домаќинство, се поставува прашање колку всушност е опасен фреонот што тие го испуштаат во атмосферата?Фреонот е незапалив плин без мирис, боја и вкус, кој не е отровен. Е течна хемикалија, а се користи во клима уреди и ладилници. Најпознати фреони се R-12 и R-22. Фреонот не се раствра во вода, а продираат високо во стратосферата бидејки е инертен гас.Фреонот е незапалив плин без мирис, боја и вкус, кој не е отровен. Е течна хемикалија, а се користи во клима уреди и ладилници. Најпознати фреони с

Пронајдете не на следниве мрежи: