Сте се запрашале ли зошто стјуардесите ги држат рацете позади грб пред полетување?

Loading...

Ако често патувате со авион, сигурно сте забележале дека стјуардесите имаат чудна навика рацете да ги држат позади грб по секоја цена.Тоа го прават сè додека не дојде времето за заврзување на појасите и гасење на телефоните.
Но, зошто?
Одговорот е прилично едноставен.
Пред полетување, една од одговорностите на стјуардесите е да го пребројат бројот на патници кои влегуваат во кабината.
Тоа многу полесно се прави со бројчаник:
Стјуардесите не сакаат да привлечат внимание, па затоа, рацете ги држат позади грб додека ги пребројуваат патниците.
Тоа го прават сè додека не дојде времето за заврзување на појасите и гасење на телефоните.
Но, зошто?
Одговорот е прилично е

loading...