Стефан Спировски или Давид Бабунски?!

Македонската фудбалска репрезентација вечерва ќе одигра пријателски натпревар со селекцијата на Бугарија.Веќе на големо се поставува дилемата околу тоа со кој состав ќе започне нашиот селектор, Чедомир Јаневски, односно, под знак прашалник е секако средниот ред, каде сеуште неофицијално се говори околу тоа кој ќе биде петтиот играч од тој ред, бидејќи веќе познато е дека фативме константно играње со форсирање на средниот ред.
Од наш агол, очекуваме селекторот Јаневски да излезе со следниов состав:
Голман: Томе Пачовски /  Одбрана: Даниел Георгиевски, Стефан Ристовски, Николче Новески, Ванче Шиков /  Среден ред: Агим Ибраими, Горан Пандев, Иван Тричковски, Никола Глигоров, ???Стефан Спировски??? / Напад: Мирко Ивановски Со надополнение, под знак прашалник е тоа кој ќе биде петтиот играч од средниот ред, веруваме, и сакаме да го видиме секогаш „вредното момче“, битолчанецот Стефан Спировски, а како и сите големи љубители на мак фудбалот секако дека на секого би му претставувало задоволство и Давид Бабунски да добие шанса во почетниот состав, но, според нашите анализи, очекуваме Јаневски да го почне натпреварот со Стефан Спировски. Другата дилема, околу позицијата на „Гоче“, Горан Пандев на натпреварот со Бугарија очекуваме да се најде на позицијата „полу шпиц“.
Фото: ffm.com.mkВеќе на големо се поставува дилемата околу тоа со кој состав ќе започне нашиот селектор, Чедомир Јаневски, односно, по

Пронајдете не на следниве мрежи: