Стефаноски: Според математиката на Рашковски, со реформите на ВМРО-ДПМНЕ граѓаните заштедуваа 12.500 денари месечно

Доколку се земат сите реформи и финансиски ослобудавања кои ВМРО-ДПМНЕ ги направи за граѓаните додека беше на власт, граѓаните ќе имаа повисока плата за 12,500 денари месечно, доколку одиме според математиката на генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски, пишува во свој Фејсбук статус аналитичарот Милан Стефаноски.Читај внимателно генсеку Рашковски.За едно семејство во времето на ВМРО – ДПМНЕ1. Бесплатни учебници, годишна заштеда од 10,000 денари,2. Бесплатен превоз на ученици, годишна заштеда од 15,000 денари.3. Намалена партиципација на факултетите од 1000 евра, на 400 односно 200 евра, или годишна заштеда од 30,000 денари.4. Бесплатен превоз на пензионери, бесплатно бањско лекување, железнички превоз за викенди, намалени здравствени услуги, намалени лекови и за 200%, или годишно околу 40,000 денари.5. 50% намалување на студентите за театар, превоз, библиотеки, спортски и културни активности, или годишна заштеда од 12,000 ден6. Бесплатни летувања и зимувања за социјално ранливи категории на лица, годишна заштеда од 24,000 ден.Редовно качување на пензии и плати..И, еве ја математиката,Ако едно пошироко семејство има по еден студент, средношколец, вработен, пензионер или социјален случај, годишно заштедува околу 120,000 денари, или месечно по 12,500 ден, или примањата им растат по 12,500 денари, односно колку вашата минимална плата..Но, економијата одеше напред,Имаше инвестиции и намалување на невработеноста, помалку задолжување од сега.Тогаш не беа стопирани никакви градби на автопатишта и клиники затоа што и ги немаше.Растеше просекот на пензиите и платите дури и кога имаше светска економска и европска должничка криза.п.с, Додека пишуваш за некаква спирала, твоите пратеници денес гласаа против поголеми пензии за 5% од наредната година.И, на крај,Ај види ја спиралната спрега меѓу Кочо и ЕЛЕМ и ти со твојот адвокат во бизнисите.The end
Читај внимателно генсеку Рашковски.За едно семејство во времето на ВМРО – ДПМНЕ1. Бесплатни учебн

Пронајдете не на следниве мрежи: