Што бараа луѓе од американската, француската и германската амбасада меѓу народот кој упадна во Собрание и дали СДСМ ќе бара обвинение?

Од друга страна, Заев спроведе координирано сценарио чија цел беше провоцирање на народот кој реагираше на насилниот и нелегален избор за претседател.-Дали СДСМ ќе бара обвинение за луѓе од американската, француската и германската амбасада кои беа меѓу народот кој во четвртокот упадна во Собрание по нелегитимниот обид за избор на Талат Џафери за претседател на Собранието. Прашањето кое дополнително се поставува е што бараа тие луѓе таму?, пишува порталот Журнал.
Според порталот, оперативици од американската, француската и германската амбасада биле присутни за време на влезот на народот во Собранието во четвртокот. Очевидци тврдат дека постојано комуницирале на телефони и давале некакви команди.
Од друга страна, Заев спроведе координирано сценарио чија цел беше провоцирање на народот кој реагираше на насилниот и нелегален избор за претседател.
Народот остана на зборот и го спречи државниот удар изведен од СДСМ и албанските партии. Останува отворено прашањето дали СДСМ ќе бара обвинение и за оперативците од овие амбасади.-Дали СДСМ ќе бара обвинение за луѓе од американската, француската и германската амбасада кои беа меѓу народот кој во четвртокот упадна во Собрание

Пронајдете не на следниве мрежи: