Што да направите ако сексот е лош

Loading...

Лошиот секс не е ништо невообичаено – многу луѓе имаат проблем со тоа. Но, тоа многу лесно може да се смени, само потребно е малку повеќе труд, според американската сексуална терапевтка, Сара Купер.
„Ако сексот ви трае само неколку минути, не брзајте со пенетрацијата. Забавете, посветете се на предиграта и меѓусебното истражување на телото“.
Орален сексОдличен во кревет, ама кога е во прашање оралниот секс, не го бива. Ако е така, обидете се со движења или усни „патокази“ да го насочите на вистинските точки. Ако се преправате дека ви е добро, само си правите штета на себе и следиот пат ќе биде исто. Но, ако избегнува орален секс, дајте му до знаење дека тоа задоволство ви е важно, а добар начин да го направите тоа е позата 69.
Инсистира на мисионерска позаАко инсистира мисионерската поза, обидете се да го разубедите со еротски филм или секс игри. Покер на соблекување, врзување за кревет или играње улоги ќе ги загрее страстите во кревет. Ако има проблеми со темпото, забавете така што ќе ги ставите рацете на неговите колкови и ќе му покажете како ви одговара. Вие одредете ја брзината.
Себичен е  – мисли само на себеНе дозволувајте желбата за задоволство да ја замени сосебичност. На мажите само треба да им покажете дека вашиот оргазам ќе го зголеми неговото задоволство. Во тоа ќе ви помогне подолга предигра, па сексот ќе биде поинтензивен, а и полесно ќе доживеете оргазам.
Фокусиран е на градитеЦелото негово внимание е насочено кон вашите гради, но ако е премногу груб, заземете позиција во која вие ќе бидете горе и покажете му како сакате да ве допира. Земете ги неговите раце и ставете ги на градите. Насочете го каде сакате да се фокусира и дадете му јасен сигнал.
Извор: lady.mkЛошиот секс не е ништо невообичаено – многу луѓе имаат проблем со тоа. Но, тоа многу лесно може да се смени, само потр

loading...