Што да направите ако случајно ви залетне храна, а нема никој покрај вас?

Loading...

Повеќето луѓе знаат од прилика што да сторат кога ќе видат некој кој се засркнал. Но што ако ни се случи тоа нам, а нема никој околу нас да ни помогне?Еве како да постапите во таква ситуација.
Во тоа ви помага Џеф Реман, медицинско лице со 22 години искуство. Тој има корисни совети како да се спасите во таква тешка ситуација.
Ова се клучните постапки:
1. Не паничете. Останете смирени колку што е можно повеќе.
2. Клекнете на земја и потпрете се на рацете.
3. Нагло тргнете ги рацете и паднете на земјата со торзото. Силниот удар ќе го истисне воздухот од градите и ќе го отстрани она што ве засркнало.
Погледнете во видеото на следната страна како изгледа тоа:

 
Еве како да постапите во таква ситуација.
Во тоа ви помага Џеф Реман, медицинско лице со 22 години искуство. Тој има корисни совети како да

loading...
Loading...