Што е хомосексуалноста за докторите во Америка?

Loading...

Хомосексуалноста во Сад стана се почеста појава, а веќе во неколку држави е донезен закон за хомосексуални бракови.Докторите во САД се изјаснија што всушност претставува хомосексуалноста.
Според нив, хомсексуалноста и понатаму е болест.
Пример за тоа е американскиот актер и режисер Метју Мур, кој по регуларниот преглед во клиника во Калифорнија добил дијагноза „хомосексуално однесување“.
Метју Мур, кој не крие дека е хомосексуалец, бил шокиран кога дознал дека кодот 302.0 значи „сексуални или психички нарушувања“ и оти шифрата не се користи од 1973 година.
Лекарот му објаснил на Мур дека хомосексуалноста и понатаму е болест и дека не е природна појава или одлука на самиот човек. Докторите во САД се изјаснија што всушност претставува хомосексуалноста.
Според нив, хомсексуалноста и понатаму е болест.

loading...
Loading...