Супата е кралица на секој оброк. Ја јадеме и лете и зиме, може да се направи од што било, а кога имаме настинка таа е вистински лек. Скоро сите жени наследуваат рецепти од своите мајки и баби за совршена домашна супа, но, постојат и различни трикови кои ќе обезбедат ова топло предјадење секогаш да ви биде вкусно.1. Посолувајте при секој чекор
Подготовката на супа е како градење куќа. Секое ниво треба да биде силно, за целата конструкција да биде силна. Така е и со супата, ако во некој чекор не е вкусна, тоа може да се одрази на крајниот вкус. Дали додавате кромид, мелено месо или додавате фиде, секој чекор мора да го зачините. Тоа не значи дека треба да претерувате, додадете сол и бибер во мали количини за да не ја пресолите супата.
2. Додадете различни видови супа
Пилешката супа не е единствена основна супа. На пример, говедската супа со тестенини е исто така добра. Супа од зеленчук одлично оди со пикантни варива, особено ако додадете кари. Крем супата од домати, можете да ја помешате и со супа од риба.
3. Истражете го магичниот свет на зачините
Куркумата не придонесува само за убавата боја на супата, туку и за посебниот вкус. Коријандерот внесува посебна арома во зеленлуковата супа. Куминот се препоралува за супа со многу месо.
4. Не гответе на висока температура
Без разлика на тоа колку ни се брза да го подготвиме ручекот, готвењето на супата на висока температура може да го уништи ова кулинарско ремек-дело. Супата бара многу внимание. Особено пилешката и говедската супа. Штом почне да врие, намалете ја температурата. Така состојките подобро ќе се зготват и ќе овозможат феноменална хармонија во вкусот.
5. Направете кремаста тесктура
Експериментирајте со кремастите додатоци.наместо павлака, додадете вариво од кокосово млеко. Ќе се воодушевите од текстурата и вкусот.
6. Малку закиселете
Јаболковиот оцет ќе даде посебен вкус. Белото вино совршено одговара со француска супа, пивото со пикантна супа, а лимоновиот сок со пилешка супа. 1. Посолувајте при секој чекор
Подготовката на супа е како градење куќа. Секое ниво треба да биде силно, за целата констру