Што мислите: Дали е во ред да мечтаете по некој, а тоа да НЕ Е вашиот партнер?

Loading...

Фантазијата е пријатно сонување со еротски потенцијал. Но, многу луѓе се чувствуваат како да го изневеруваат партнерот ако замислуваат секс со друга личност.Токму тоа го покажа и истражувањето во кое што 98 отсто од мажите и 80 отсто од жените се почувствувале како да го изневеруваат партнерот.Резултатите од истражувањето кое што го спроведе Jurnal of Sex Research потврдија дека сексот со некој кој што не е партнерот е најчеста фантазија помеѓу мажите и жените. Исто така, резултатите откриваат дека поголемиот дел од жените го сокриваат тоа од партнерот.Ако му кажете на партнерот дека мечтаете за некоја позната личност, вашиот шеф, поранешното момче или пријателот, постои огромен ризик за да се појави љубомора. Ваквата опција секако отпаѓа. Може дури партнерот и да ве обвини дека имате афера со некого, а вие всушност само сте имале наивна фантазија.

Реалноста понекогаш може да ја расипе и само еден момент, па токму затоа луѓето започнуваат да сонуваат и да замислуваат дека се во некој свој таен свет.Но, ако вашиот партнер сака да експериментира, исто колку што сакате и вие, може да се обидете со фантазии во кои што би учествувале и двајцата, но важно е само да смислите добра приказна, протокол и “безбедни зборови” за сè да се одвива во најдобар ред.
Ако пак повеќе сакате да мечтаете сами, истражувањата покажуваат дека е подобро тоа да го правите со партнерот. На тој начин ќе имате поздрав секс и интима која недостига ако тоа го правите сами.Токму тоа го покажа и истражувањето во кое што 98 отсто од мажите и 80 отсто од жените се почувствувале како да го изневеруваат партнерот.

loading...
Loading...