Што му прават хеланките на нашето тело?

Loading...

Експертите предупредуваат дека носењето хеланки може да ги претвори мускулите во “мрзливи“ и да ги олабави мускулите на нозете и на стомакот.Од 2006 година хеланките со ликра се моден хит и денес може да се набават буквално во секаква боја и со секаков дезен.
Физиотерапевтката Семи Марго вели: “Хеланките се пријатни за носење и добро изгледаат, а и јас како и сите жени сум зависна од нив, но носењето хеланки има свои негативни страни. Тие ги стегаат и поддржуваат квадрицепсите на бутините, задникот и мускулите од долниот дел на стомакот, па ја преземаат задачата на мускулите.  Како резултат на тоа, мускулите се релаксираат и не ја вршат својата задача и кога ќе дојде летото и ќе ги соблечеме хеланките ќе видиме дека нозете и стомакот веќе не ни се цврсти и веќе не сме витки како порано.“
Хеланките се чест избор на голем дел од женската популација, бидејќи со нив брзо и едноставно го надополнуваме нашиот изглед, а веќе подолг период се во мода и со нив лесно се прикриваат целулитот и недепилираните нозе.Од 2006 година хеланките со ликра се моден хит и денес може да се набават буквално во секаква боја и со секаков дезен.
Физиотерапевтката Се

loading...
Loading...