Што најмногу ги нервира луѓето од секојдневните опкружувања?!

Loading...

Најдосадната работа за повеќе од 47 отсто кај луѓето е чекањето на повик, покажало истражувањето од страна на британската компанија „Barclays“ од страна на 2000 испитаници. Најмногу ги мачи изгубеното драгоцено време за работите кои би можеле да завршат за нешто друго покорисно, пишуваат во Daily Mail. 
Истото важи и за анкетите кои се вршат преки телефон,51 осто од луѓето ова ги иритира,  исто така изјавиле дека чекањето во редови во банките, чекање на одложен лет  на испоракана пакет, но и гужвата во сообраќајот се едни од работите кои ужасно ги нервираат поголемиот дел од народот, потврдила студијата.
Скоро 42 отсто од луѓето немаат трпение за бавни луѓе и арогантни трговци, а 30 отсто од нив неможат да поднесат гласно зборување на мобилен.
Денес се може да се добие со само две кликнувања на глувчето, така што не е ни чудно што луѓето се фрустрирани од чекање, особено кога треба да ги променат плановите поради тоа, изјавила Кетрин Мек Грат од бизнисите на „Barclays“.

Топ 10 работи кои го трошат драгоценото време
Повик на чекање
Чекање на ред во банка
Чекање за испорака
Одложен лет
Сообраќаен метеж
Чекање на куќниот мајстор
Чекање на ред кај забар
Чекање на јаввен превоз подолго од 5 минути
Чекање на пријателот
Чекање на воз подолго од 30 минути

 
10 работи кои секојдневно не полудуваат
Телефонски анкети
Досадни и непосакувани мејлови
Бавни луѓе
Арогантни трговци
Невнимателни возачи
Мастика за џвакање на чевлите
Возење од страна на бавен возач
Гласно зборување на мобилен
Јадење со отворена уста
Гласно џвакањеНајмногу ги мачи изгубеното драгоцено време за работите кои би можеле да завршат за нешто друго покорисно, пишуваат во Daily Mail. 
Ис

loading...
Loading...