ШТО ПРАВЕА СПАСОВСКИ И НИКОЛОВСКИ ВО АРАЧИНОВО: По тајната средба во седиштето на БЕСА, СДСМ на средба со криминалци од Арачиново!

Loading...

По едномесечниот молк и тајните средби со Беса, претставници на партијата конечно се појавија во јавност, а ни помалку ни повеќе, повторно како и пред изборите, во бастионот на СДСМ – АрачиновоПо тајната средба на Зоран Заев со лидерот на БЕСА на ден Коледе, прво појавување во јавност на функционери на опозицијата е посетата на бастионот на СДСМ, Арачиново од страна на Љупчо Николовски и партискиот секретар Оливер Спасовски.
Заедно со лицето на Агрон, инаку обвинет во акцијата „Сава“ во врска со шверц на цигари (во чии простории е сместен и штабот на СДСМ), и со лицето Џелили Н. кој и е добро познат на полицијата.

Џелили Н., човекот кој беше фотографиран во првите редови на митинзите на СДСМ, во друштво на Зоран Заев и Оливер Спасовски, како што дознаваме од полициски извори е лице добро познато на органите на прогонот како дилер на дрога, а за локалните жители важи и за „нарко бос“.
Според експертите, тајната средба на Заев со лидерот на БЕСА и молкот на опозициската партија може да се протолкува како обид за креирање на нови немири, имајќи ја во предвид деструктивноста на СДСМ и радикалноста на БЕСА.
Средбата на високи партиски функционери со арачиновци кои имаат дебели полициски досиеа, само ги потврдува овие сомнежи.По тајната средба на Зоран Заев со лидерот на БЕСА на ден Коледе, прво појавување во јавност на функционери на опозицијата е посетата на бастионот

loading...