Што се случува на Празникот на невестата?

Loading...

Берберскиот Празник на невестата е обичај на склучување брак, којшто секоја година, во септември, го прославуваат Берберите од Мароко, северна Африка.Илјадници мажи и жени доаѓаат на оваа свеченост, а многу од нив се надеваат дека ќе најдат брачен другар. Мажите кои бараат жена се облечени во бело, а жените се толку многу покриени со велови, така што мажите не знаат како тие изгледаат пред да одлучат да се оженат со нив.
Мажите и жените почнуваат разговор, кој понекогаш завршува со брак, а свадбеното празнување го извршува службеник кој се вика кадија.
 
 Илјадници мажи и жени доаѓаат на оваа свеченост, а многу од нив се надеваат дека ќе најдат брачен другар. Мажите кои бараат жена се облечени во бел

loading...
Loading...