Што се случува со организмот кога не пиеме вода?

Знаеме дека на организмот дневно му се потребни најмалку 8 чаши вода. Но, знаете што би се случило ако дневно не внесувате ни капка?
 Златно правило е да се испијат 2 литри вода на ден, што не баш сите го почитуваат. Сепак 8 чаши вода дневно е многу подобро одколку да не внесувате ни една капка.
Погледнете го ова видео кое опишува што се случува со организмот кога не пиеме вода.Златно правило е да се испијат 2 литри вода на ден, што не баш сите го почитуваат. Сепак 8 чаши вода дневно е многу подобро одколку да не внес

Пронајдете не на следниве мрежи: