Што се треба да проверите кога излегувате од дома

Loading...

Дали имате листа на работи кои задолжително ги проверувате кога треба да излезете од дома? Мора да признаете дека таа проверка може да биде и досадна, но сепак уште полошо би било кога 5те минути невнимание би ве чинеле многуЕве неколку предлози, на што би требало да внимавате пред да излезете од дома:
1. Клучеви
Секако дека е најважно пред излегување од дома да ги проверите клучевите-дали воопшто сте ги зеле. И најчесто да ви се на дофат при рака како би заштедиле време во барање на истите.
2. Исклучете ги електричните апарати
Зошто да ризикувате? Активност која ќе ви одземе 3-5 минути, а може да ви спаси живот.
3. Изглед
Колку и да брзате, застанете пред огледало пред да излезете од дома. Не би сакале пред некој важен состанок да сфатите дека карминот ви е размачкан или дека ви е скинато копчето од кошулата. Неретко се случува да облечеме различни чорапи или погрешна комбинација.

 
4. Новчаник
Најнепријатното нешто што може да ви се случи е да застанете на каса за плаќање и баш во моментот кога треба да платите да сфатите дека сте го заборавиле новчаникот. Затоа проверете си ги парите пред да излезете од дома.
 5. Домашен миленик
Ако имате домашен миленик кој своето време го поминува во куќата, проверете дали е сеуште на своето место или се обидува да искористи ваша невнимателност и да се искраде надвор. Исто така бидете сигурни дека му имате оставено простор за извршување на неговите потреби.
6. Време
Секогаш е паметно да ја проверувате временската прогноза пред да излезете.  Нема да биде забавно ако ве наврне, па затоа проверете дали ќе ви биде потребен чадор или посоодветна гардероба. Симнете си некоја апликација за да си ги олесните секојдневните обврскиЕве неколку предлози, на што би требало да внимавате пред да излезете од дома:
1. Клучеви
Секако дека е најважно п

loading...
Loading...