Што треба да направите за да јадете помалку благо?

Loading...

Ако не можете да им одолеете на слатките, тогаш обидете се да ги следите нашите совети за да ја намалите консумацијата на непотребни рафинирани шеќери кои само му штетат на вашиот организам.1.Најпрво трудете се да пиете многу вода. 
– Еден литар газиран сок е еднаков на 20 коцки шеќер.
2.Ако досега сте појадувале житарици со мед или чоколадо, обидете се да ги избегнувате.
-Овие продукти заменете ги со намирници кои содржат помалку шеќер, како што е овошјето како јаболка и круши, ореви и суво овошје натопено во ладна вода или ладно млеко.
3.Не јадете чоколадо како ужина.
-Тоа е богато со рафинирани шеќери (еквивалентно на пет коцки шеќер) и една лажица масло. За ужина земете овошен јогурт, свежо овошје или незасладен чај.
Прочитајте повеќе на najadise.mk1.Најпрво трудете се да пиете многу вода. 
– Еден литар газиран сок е еднаков на 20 коцки шеќер.
2.Ак

loading...
Loading...