Стојановски: Стратешките планови кои беа усогласени на централно и локално ниво доведоа до намалување на невработеноста и квалитетот на живеењето

Една од најзначајните надлежности на локалната самоуправа е локалниот економски развој. Предизвик на секоја локална самоуправа е привлекување на домашни и странски инвестиции, како и проширување на капацитетите на веќепостоечките инвеститори, а со самото тоа се намалува и невработеноста.Ова го истакна градоначалникот на општина Илинден Жика Стојановски, на денешната панел дискусијата „Единствени кои носат инвестиции и отвoраат работни места“ организирана од ВМРО-ДПМНЕ во рамки на одбележувањето на раденденот на партијата.
Во општина Илинден, како што истакна Стојановски, досега има реализирано 180 инвестиции.
Во 2008 година во општина Илинден имало 38 проценти на невработени лица, а сега се сведени на 6 проценти.
-Знаењето, концептот на одржлив раст, соработката со централната власт на ВМРО-ДПМНЕ, концептите кои ги изградивме заедно, стратешките планови кои беа усогласени на централно и локално ниво доведуваат за намалување на невработеноста и квалитетот на живеењето на граѓаните, додаде градоначалникот на Илинден.Ова го истакна градоначалникот на општина Илинден Жика Стојановски, на денешната панел дискусијата „Единствени кои носат инвестиции и отвoраа

Пронајдете не на следниве мрежи: