Стоматолог заразил 7.000 луѓе со СИДА и хепатит

Стоматологот Скот Харингтон во својата ординација Оклахома се смета дека заразил дури 7.000 свои пациенти со Хив и хепатит. Тоа го заклучила здравствената инспекција која ја посетила неговата ординација.
Инспекторите останале без зборови со кои би го опишале тоа што го нашле во таа ординација. Асистентите работеле зафати кои смеел само забар да ги извршува исто така непрописно се вршела стерилизацијата како и непрописно се користеле иглите.
Само два дена по постетат на инспекцијата забарот доброволно ја предал дозволата за работа.Стоматологот Скот Харингтон во својата ординација Оклахома се смета дека заразил дури 7.000 свои пациенти со Хив

Пронајдете не на следниве мрежи: