Страдате од мигрена ? Еве што ќе ви помогне освен таблетата за болки!

За да ги спречите мачнините во стомакот кои се предизвикуваат од мигрената  лекарите советуваат да земете комбинација од анелгетик и лек против болка.Германските неуролози кажуваат дека лековите за силните мигрени треба да содржат и активни состојки против мачнини и повраќање.
Не само што ќе ги спречи болките туку и телото подобро го прима анелгетикот.
Со оглед на тоа дека мигрената влијае  на гастринститивниот тракт оваа комбинација не лекови може да помогне во решавање  и на тој проблем.
Иако испитано оваа комбинација помога при мигрена секако пред да ја земете мора да се консултирате со Вашиот лекар.
Бидејќи во спротивно може да дојде до уште поголеми штети за Вашето здравје.
Мигрената е хронична болест чии симптоми траат од 4 до 72 часа.
Болката е постојано и најчесто во една насока , но не секогаш е пулсирачка се зголемува со физичка активност , и проследена со симптоми како што се мачнини , осетливост на светло,звукови и мириси.
Кај некои пациенти мигрената предизвику проблеми со нервите , но тоа се дијагностицира на клиника. Лечењето најчесто опфаќа промена на начинот на живот , спиењето и исхраната.Германските неуролози кажуваат дека лековите за силните мигрени треба да содржат и активни состојки против мачнини и повраќање.
Не само што

Пронајдете не на следниве мрежи: