Страшна повреда: Десетгодишно момче паднало на шипка која му го промашила срцето за неколку милиметри!

Loading...

Десет – годишно момче од Бразил преживел пад од дрво на метална прачка долга 60 центиметри, која му го пробила торзото под левата мишка и излегла неколку центиметри под десното уво.Бразилските лекари сметаат дека е чудо што Вевертон Силва (10) преживеал таква страшна повреда.
Шипката го избегнала срцето и аортата во само неколку милиметри. Момчето си играло на гранка од дрво – гуава, кога истата пукнала од неговата тежина. Момчето паднало на ѕидот од кој вирееле метални прачки.

Инцидентот се случил минатата недела, а момчето оттогаш целосно е опоравен. Во болница бил префрлен откако пожарникарите ја исекле прачката од ѕидот, а на лекарите им биле потребни пет часа за да ја отстранат од неговото тело. Бразилските лекари сметаат дека е чудо што Вевертон Силва (10) преживеал таква страшна повреда.
Шипката го избегнала срцето и аортата во са

loading...
Loading...