Страшно ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ од доктор! Од нова габична инфекција која ги напаѓа гениталиите, умреле 60% од заболените

Loading...

Нов вид на габична инфекција може да доведе до смртоносен исход, предупредуваат стручњаците.Многу жени и дел од мажите биле заразени со габична инфекција која предизвикува болка, чешање во пределот кај гениталиите, устата и кожата.
Овој проблем е чест и обично не е сериозен, но нова штетна габична инфекција, безмилосно се шири низ светот.
Нов вид на габа, кандида аурис, е отпорна на антибиотици и 60% од луѓето кои ја имале умреле.
Американскиот центар за превенција и контрола на болести, издал предупредување од страв да не се појави габата на нови локации.
Том Чолер, врвен стручњак за габи, рекол дека кандида аурис развила отпорност на сите три главни лекови, кои до сега се користеле за лекување на габични инфекции.

Уште позагрижувчко е дека не се пренесува само од човек на човек, туку и преку контаминирана површина и опрема.
Оваа габа, прв пат е откриена во Јапонија во 2009, а од тогаш се раширила на Јужна Кореја, Индија, Јужна Африка, Кувајт, Пакистан, Колумбија, Венецуела и Англија.
За да се спречи ширењето на оваа болест, неопходно е редовно да се мијат раце и да се одржува генитална хигиена. Редовно менувајте долна облека, а кога излегувате од базен, облечете нов костим за капење.Многу жени и дел од мажите биле заразени со габична инфекција која предизвикува болка, чешање во пределот кај гениталиите, устата и кожата.

loading...