СТРАШНО: Секојдневно ја силуваат и тепаат!

17-годишната Мајат, член на Јазидите ја раскажа својата неверојатна приказна на новинарите на италијанскиот весник La Republica.Мајат, која зборува англиски добила дозвола од нејзиниот киднапер да ја раскаже својата приказна но само затоа што на тој начин ќе ги повреди нејзините родители и припадниците на нејзиниот народ. Таа најпрвин ги замолила новинарите да не го објавуваат нејзиното вистинскоиме, при тоа признавајќи дека се срами од она кое џихадистите и го направиле. 
Дел од мене сакаше да умрам, да исчезнам под земја. Но дел од мене и понатаму се надева дека ќе бидам спасена и дека ќе можам уште еднаш да ги прегрнам моите родители, признала Мајат.
Таа и уште 40 девојки и жени членови на Јазидите биле киднапирани од ИСИС и се во заложништво во непознат град, а се проценува дека сите се на возраст од 12 до 30 години. Ги чуваат вооружени чувари.
„Не третираат како робови. Секој ден не даваат на нов маж. Некои од нив доаѓаат директно од Сирија“, раскажува Мајат. Според извештајот на Amnesty International, ИСИС во освојувачкиот поход во северен Ирак и Сирија заробил илјадници жени и деца.Мајат, која зборува англиски добила дозвола од нејзиниот киднапер да ја раскаже својата приказна но само затоа што на тој начин ќе ги повреди

Пронајдете не на следниве мрежи: