СТРАВ И УЖАС ВО ПОРОДИЛИШТЕ: Жена отишла да се породи не мислејќи каква трагедија ќе ја чека таму!

Сеуште се крадат бебиња во Србија!- ова го тврди Билјана Тодиќ(28) од селото Месарци која на 10 Април оваа година се породила во шабачкото породилиште.Несреќната мајка кажува дека, со објаснување дека се наголтало од плодовите на водата , новородениот син и го одвеле во Универзитетската детска клиника во Белград каде официјално починал следниот ден. Таа е уверена дека тоа не е точно.
„Мртвото бебе кое ми го покажаа во болницата не беше мое“- кажува Билјана. Тоа беше поголемо и постаро а моето новороденче имаше само 2.950 грама. Породувањето и бременоста беа уредни, бебето на породувањето доби оцена 8. Го видов само тогаш и попладнето кога ми соопштија дека мора да оди итно во Белград.
Билјана останала во шабачкото породилиште а нејзиниот сопруг Александар (33) отишол во Белград и го фотографирал нивното бебе. Мајката покасно гледајќи ги фотографиите кажува дека заклучила дека бебето било заменето. Покрај останатото смета дека бебето на фотографијата е постаро и покрупно од нејзиното кое било старо само 36 часа.

„Моето бебе наеднаш исчезна. Од шабачката болница барав да ми дадат транспортен лист но никогаш не го добив, а во документацијата имаше чудни пропусти“.
Во местото каде детето наводно починало а тоа е општината Савски венец во Белград, на родителите не можеле да им извадат посмртница бидејќи таа едноставно не постои.
Оригиналот и наводната копија на пријавување на раѓањето исто така се разликувале.Во оригиналот жената се породила во 38 недела а во наводната фотокопија на оригиналот кој го добила од болницата пишува во 40-тата недела.
Од одделението за гинекологија во Општата болница кажуваат дека кражбата на бебе едноставно е невистинита. Секое новороденчепо раѓањето добива трака која не може да ја тргне од раката и со самото тоа секоја можност за замена е потполно невозможна. Несреќната мајка кажува дека, со објаснување дека се наголтало од плодовите на водата , новородениот син и го одвеле во Универзитетската детска кли

Пронајдете не на следниве мрежи: