Страв во Европа: Стршлени убиваат со убод а летаат со 40 километри на час

Loading...

Азиски стршлени се појавија во Европа…Притоа, растат до 5 сантиметри  имаат портокалова глава со големи црн заб. Ги има на подрачјето од Русија, преку Кина и Јапонија до Индија и Шри Ланка. Но, ги има и во Европа. Минатите неколку дена француските медиуми објавија дека од убод од стршлен во оваа земја починале шест лица.
Со оглед на тоа дека биле регистрирани и во Италија постои можност опасните стршлени да дојдат и на Балканот.
Лекарите предупредуваат дека треба да се биде присебен и да не се паничи кога ќе се забележат.
– Не вреди да се бега. Особено ако станува збор за азиските стршлени, затоа што тие летаат со брзина од 40 километри на час. Иако стршлени и слични опасни инсекти има на овие подрачја, сепак, во скоро време не се надеваме дека ќе стигнат азиските стршлени на Балканот, вепат експертите.Притоа, растат до 5 сантиметри  имаат портокалова глава со големи црн заб. Ги има на подрачјето од Русија, преку Кина и Јапонија до Индиј

loading...
Loading...