Студент истрчал гол од семејниот дом, му се губи секоја трага

По дводневната потрага нема нови сознанија за исчезнатото момче Божо Илиќ (19) од селото Ручиќи во близина на Горен Милановец. Акцијата продолжува и денес.Момчето во неделата еден час по полноќ станал од крвет и потполно гол излетал од куќата.
„Татко му потрчал по него и го прашал каде ќе оди, а тој, наводно му рекол дека оди да го бара спасителот и истрчал од дворот“, рекол роднина на исчезнатото момче.
Роднините стравуваат дека Бопжо станал член на секта во која го вовлекол еден од мештаните и дека пред дворот го чекал автомобил.
На една раскрасница во калта биле пронајдени отпечатоци од стапала, поради што денес во потрагата ќе биде вклучено и специјално обучени кучиња бидејќи Илиќ ноќта помеѓу саботата и неделата излегол од домот бос и необлечен.
Како што изјавил водичот на Ловечкото друштво во Горен Милановец, потрагата ја продолжува зголемен број ловци, со мештаните и полицијата, бидејќи тие најдобро го познаваат теренот.Момчето во неделата еден час по полноќ станал од крвет и потполно гол излетал од куќата.
„Татко му потрчал по него и го прашал каде ќ

Пронајдете не на следниве мрежи: