Студентка за малку ќе починела, откако заборавила да отстрани тампон!

Loading...

Таа рекла дека го заборавила тампонот, бидејќи напорно го подготвувала последниот испит.Студентка завршила на интензивна нега 3 дена и привремено ја изгубила подвижноста, откако заборавила да отстрани тампон, кој го чувала во вагината 9 дена!
Емили Панкхурст, 20 годишна студентка од Кент, изјавила дека била под стрес, поради крајните испити. Таа не била свесна дека страда од труење на крвта, како резултат на синдром на токсичен шок.
– Кога ми текна дека тампонот е уште во мене, веднаш го извадив. Беше црн! Очигледно беше полн со бактерии. Беше страшно!

Таа вели дека го ставила за време на менструалниот циклус, но заборавила да го извади, бидејќи била под стрес и ставила втор тампон.
Забележала дека има тампон, кога почувствувала дека стомакот и е подуен, се чувствувала омалаксано и говорот и се успорил. Веднаш била однесена во болница.
За среќа, набрзо се опоравила и решила да се грижи повеќе за своето здравје. Стресот го сведува на минимум од тој немил настан.Студентка завршила на интензивна нега 3 дена и привремено ја изгубила подвижноста, откако заборавила да отстрани тампон, кој го чувала во вагината

loading...
Loading...