Студирањето во Виена поевтино од Скопје

Loading...

Според анализираните суми потребни за студирање на приватните факултети во Скопје, поевтино е да студирате во Виена отколку во Скопје.
Така на Универзитетот во Виена најстар во Средна Европа студирањето годишно чини 700 евра. Ако на тоа се додаде 300 евра сместување во студентски дом и 200 евра храна, тогаш целокупниот трошок за една година студирање е 1200 евра.
Сума која би ја платиле само за запишување на година на Факултетот за Туризам и Менаџмент во Скопје.
Остатокот од текстот прочитајте го на следниот линк. Според анализираните суми потребни за студирање на приватните факултети во Скопје, поевтино е да студирате во Виена от

loading...