Сувите кајсии погодни за спортистите

Loading...

Сувите кајсии имаат многу поголема енергетска вредост од свежите, бидејќи содржат поголемо количество на шеќер, но затоа пак се богат извор на железо и калциум. Една шољичка свежи кајсии содржи 75 kcal, a 100 грама сушени кајсии содржат 195 kcal.
Сувите кајсии, посебно им се препорачуваат на лицата кои редовно спортуваат. Зошто?
Дознајте повеќе на najadise.mkСувите кајсии имаат многу поголема енергетска вредост од свежите, бидејќи содржат поголемо колич

loading...
Loading...