Субрата Рој ја купи куќата на Дракула!

Loading...

Готската куќа во Виндзор, која беше искористена за снимањето на филмовите „Дракула“ и ‘Rocky Horror Picture Show’ е продадена на индискиот конгломерат Сахара Груп, пренесуваат медиумите во Индија.Големиот имот е купен за 27 милиони фунти, а Субрата Рој во ексклузивно интервју за Times of India вели дека имотот има 120 соби, вклучувајќи 11 луксузни апартмани, како и дополнителни објекти за состаноци и конференции и ќе служи како седиште на компанијата во Обединетото Кралство.
-Нема да го претвориме во хотел, меѓутоа ќе го употребиме како седиште на нашата компанија во Британија. Имотот се протега на 40 хектари земја и претставува една од најлегендарните готски градби во Обединетото Кралство, изјавил Рој за Times of India.
Сахара Групација веќе има свој имот во велика Британија. Во нејзина сопственост е Grosvenor House хотелот вреден 470 милиони фунти. Grosvenor House има 420 соби, 74 апартмани и 27 соби за состаноци.Големиот имот е купен за 27 милиони фунти, а Субрата Рој во ексклузивно интервју за Times of India вели дека имотот има 120 соби, вклучувајќи 11 лу

loading...
Loading...