Шумахер e во кома бидејќи лекарите ја погрешиле дијагнозата?

Loading...

Возачот на Формула 1 после несреќата бил свесен, зборувал и ги мрдал рацете и нозете, поради што лекарите од спасувачката служба  не мислеле дека е во лоша состојба.Некои од германските медиуми кои се занимавале со реконструкција на случувањата после несреќата на Михаел Шумахер погрешно ја процениле тежината на повредата на славниот германски возач.
Па поради тоа постои сомнеж дека тоа е причината поради која тој е во кома.
Германските медиуми тврдат дека последиците за здравствената состојба на Шумахер можеле да бидат помали ако лекарите од спасувачката служба подобро ја процениле ситуацијата во која се наоѓал Германецот.

Шумахер бил префрлен во една мала болница, а дури кога му се влошувала состојбата бил префрлен со хеликоптер во Гренобл каде е и опериран.
Тој после несреќата бил свесен, зборувал и ги мрдал рацете и нозете, поради што лекарите од спасувачката служба  не мислеле дека е во лоша состојба.Некои од германските медиуми кои се занимавале со реконструкција на случувањата после несреќата на Михаел Шумахер погрешно ја процениле тежината на

loading...
Loading...