СУПЕР ХРАНА произведена од пчели!

Loading...

Египјаните пишувале за тоа во далечната 5500 г.п.н.е., индијанците ја користеле за религиозно церемонии во 1000 г.п.н.е. и дури Вавилонците биле познати по тоа што ја користеле храната за медицински цели. И ден денес знаеме за големите придобивки од храната која е произведена од пчелите.
Матичен млеч
Матичниот млеч е млечен секрет кој го лачат пчелите работнички. Тој е богат со нутриционистички вредности. Тој е најбогат извор на витамин Б5, кој е познато дека го елиминира стресот, несоницата и вртоглавиците и е добар за кожата и косата.
Пчелен полен
Пчелниот полен е најбогатата храна со протеини на светот. Тој е многу хранлив и овозможува да се исполни организмот со енергија и да закрепне од болест. Добар е за оние кои патат од алеригии. Познато е и дека го подобрува целокупното здравје.
Прополис
Моќните антибиотски својства на прополисот имј помага на луѓето да се заштитат од бактерии и го зајакнува имунитетот. Прополисот најдобро делува против вируси. И ден денес знаеме за големите придобивки од храната која е произведена од пчелите.
Матичен млеч
Матичниот млеч е

loading...
Loading...