Супер трик за одмрзнување храна

Храната најчесто ја одмрзнуваме така што ќе ја извадиме од замрзнувач и ја оставаме да преноќи и да се пушти, т.е. да се одмрзне. Меѓутоа, според норвешката специјалистка за храна Сузан Екстед таа техника е сосема погрешна. Таа вели дека најдобар начин да се одмрзне храната е да се стави во ладна вода.-Ставете ја храната во соодветен пластичен сад и ставете студена вода, така побрзо ќе се загрее, вели таа.
Микробрановата печка е најлошиот избор за одмрзнување храна, особено месо, затоа што месото може да се оштети додека се загева.
-Одмрзнувањето на храната со помош на вода е вообичаено во научните кругови, но за жал луѓето се уште не знаат многу за тоа.-Ставете ја храната во соодветен пластичен сад и ставете студена вода, така побрзо ќе се загрее, вели таа.
Микробрановата печка е најлошиот

Пронајдете не на следниве мрежи: