Шведската полиција откри експлозив во камионот користен за нападот во Стокхолм

Loading...

Шведската полиција пронашла експлозив во камионот. кој влета во толпа народ пред стоковна куќа во центарот на Стокхолм, при што загинаа најмалку четири лица, а повредени се 15.Шведската телевизија СВТ изформира дека полицијата во камионот пронашла вреќа со експлозив.
Но во исто време, шефот на шведската безбедносна служба одби да потврди дека е пронајден експлозив во камионот.
Инаку во Шведска денеска е Ден на жалост, а знамињата на владините згради ќе бидат спуштени на половина копје.Шведската телевизија СВТ изформира дека полицијата во камионот пронашла вреќа со експлозив.
Но во исто време, шефот на шведската безбедносн

loading...