Таа ќе ви објасни како да ставите кармин, но зад тоа се крие важна порака!

Loading...

Жена со изгорено лице објаснува како да ги нашминкате усните, но зад тоа се крие една силна порака.„Водете љубов, не лузни“ е младешка иницијатива која се фокусира на рехабилитација на оние кои преживеале некој вид на насилство. Тие на Јутуб поставиле видео во кое жената објаснува како да добиете совршени, црвени усни.
Жената од виедото, Решма, преживеала напад со киселина и таа всушност спроведува низ туторијал за шминкање, чекор по чекор.
Но, на крај, таа објаснува дека зад тоа видео се наоѓа една важна порака.
Целта на шминкањето е да укаже дека лесно е да се набави киселина, исто како и црвен кармин. Решма повикува да се потпише петиција со која се бара забрана за продавање на отровни киселини.

„Водете љубов, не лузни“ е младешка иницијатива која се фокусира на рехабилитација на оние кои преживеале некој вид на насилство. Тие н

loading...
Loading...