Таа зеде неколку макарони, малку лепак и направи нешто волшебно!

Loading...

Декември е. Улиците се опсипани со светла, а празничното расположение се носи низ воздухот. Сега е време да го поканиме и во својот дом.Воопшто не е задолжително домот да се украси со стари топки и венци. Всушност, постојат стотици начини да го декорирате домот. Ако погледнете околу себе, може да откриете куп материјали со кои сами ќе создадете покреативна и нестандардна декорација.
Посегнете во шкафот со кулинарски производи и извадете ги од него сите работи – макарони, шпагети или било што друго. Додајте кон нив шеќер во прав или брашно, 1-2 јаболки и ќе завршите работа.
Со тестенини можете да направите многу различни украси како за елката, така и за ѕидовите. А сега – рецептот.
Ако немате доволно разновидни по форма и вид макарони, купете си – нема да жалите, макар и да не ги приготвите за јадење. Добро е што лесно можете да ги пробиете, за да протнете конец на која ќе висат.
Со нив можете да направите уникатни ангели, ѕвезди или убав венец за вратата. Што се однесува до шеќер или брашно, тие вршат одлична работа за правење на „слики“.
Купи боја картон – црвен и зелен пример, потоа исечете шаблони – божиќна капа, елка или друга празнична слика. Потоа посипете со цедилка или помалку ситно од белата смеса од прав, пишува „Телеграф“. Истото можете да го направите и со брокат.
Ставете го образецот на картонот и покријте сè околу него со безбојно суво лепило. Јаболката се исто така одлична замена за божиќните топки. Тие се едно од најтрајните овошја.
Воопшто не е задолжително домот да се украси со стари топки и венци. Всушност, постојат стотици начини да го декорирате домот. Ако погледнете околу

loading...