Таен јапонски рецепт: Направете го ова ЕДНАШ неделно и ќе изгледате 10 години помладо!

Loading...

Жените од Јапонија отсекогаш важат за убави и младолики, а тоа го должат на тајната стара неколку века – благодатите на оризот.Дефинитивно, тајната на нивната убавина лежи во овој дар од природата!
Оризот е богат со линолна киселина и сквален, кои важат за моќни антиоксиданти кои го стимулираат создавањето на колаген, со што се успорува појавата на брчки.
Исто така, скваленот од оризот ја штити кожата од штетните дејства на сончевите зраци, а изобилува и со витамин Е и гама оризнола, која е попозната по своите способности да го штити срцето и да ги снижува холестеролот.
Затоа, пожелно е да се консумира ориз барем еднаш неделно.
За жал, освен Јапонците, поголем дел од луѓето воопшто не се свесни за овие научно докажани факти!Дефинитивно, тајната на нивната убавина лежи во овој дар од природата!
Оризот е богат со линолна киселина и сквален, кои важат за моќни ант

loading...
Loading...