Таен проект: Русите дизајнираат дрон-убиец на американскиот ловец Ф-35!

Loading...

Русите најверојатно ќе прават „ловец на ловецот“ – УАВ (Unmanned aerial vehicle), беспилотно летало со високо интегрирани електронски борбени системи кои ќе се сокријат од радарите кога ќе го бркаат американскиот Ф-35, пишува сајтот Flight Global.Нивната информација наводно пристигнала од КРЕТ, руски производител на електронски системи, кој на овогодишниот саем за воздухопловство МАКС, којшто се одржа во близина на Москва, изложи интересно беспилотно летало – дрон.
Според зборовите на заменикот извршен директор на КРЕТ, Владимир Микхеев, ова летало не е само промо макета, туку претставува напреден воен дрон кој е развиен од страна на руската Обединета воздухопловна корпорација (УАЦ).
Според Микхеев, КРЕТ учествува во проектот така што ги обезбедува најважните елементи: системи за комуникација, воени електронски и заштитни системи, радарски системи, како и контролна станица на Земјата.

Имено, Микхеев одбил да ги каже имињата на проектите, но објаснил дека беспилотното летало е дизајнирано да открива стелт авиони на ист начин како и амбициозниот кинески проект „Divine Eagle“, чија технологија е „позајмена“ од Русија и САД.
Тоа значи дека целта на овој руски дрон е да ги открие „незабележливите“ американски авиони користејќи Икс-опсег микробранови и УХФ радари, што посебно се однесува на „Локид мартин Ф-22“ и „Ф-35“, како и на „Нортроп груман Б-2“.
Според зборовите на Микхеев, КРЕТ обезбеди високо интергрирани борбени системи кои не само што пружаат заштитна електромагнетна сфера околу леталото против воздух-воздух проектилите, туку и го скриваат од радарот!Нивната информација наводно пристигнала од КРЕТ, руски производител на електронски системи, кој на овогодишниот саем за воздухопловство МАКС, којшт

loading...
Loading...