Ознака: еу

Вести

ЕУ официјално ја покренува мисијата за формирање војска на Мали

Министрите за надворешни работи на земјите членки на Европската унија формално во понеделникот го одобрија започнувањето на мисијата за формирање војска на африканската држава Мали, чиишто експерти веќе се на […]

Економија

ЕУ официјално предложи данок на финансиски трансакции

Европската комисија официјално во четвртокот предложи воведување на данок на финансиски трансакции во 11 држави на Европската унија (ЕУ), со кој се очекува годишно да се соберат 35 милијарди евра […]