Ознака: Мери Георгиевска

Вести

Мери Георгиевска:ПАК ЛИ

ПАК ЛИ ? …О милостив Боже,За извесно времеизбери си друг народ,зошто ние сме веќеизморени од смртии труповии немаме веќе молитвинаш милостив Боже,за извесно времеизбери си друг народ! Анте Поповски Политичкиот […]

Вести

Мери Георгиевска:ПАК ЛИ ?

ПАК ЛИ ?…О милостив Боже,За извесно времеизбери си друг народ,зошто ние сме веќеизморени од смртии труповии немаме веќе молитвинаш милостив Боже,за извесно времеизбери си друг народ! Анте Поповски Политичкиот цинизам […]

Колумни

МАНУ ЧАО

Кога си размислувам од каде да почнам, логично е да се присетам на тоа како стигнавме до овде. Меморијата се полни, истовремено е безполезна, бидејќи „кој прв почна и со […]

Колумни

ПСИХОДЕЛИЈА

Секој ден и ноќ се прашувам како ќе им објасниме, тие што ќе преживееме, на нашите деца и правнуци за она што го дозволивме да се случи со нашата Македонија.  […]

Колумни

FAKE NEWS

„Ниту е можно огнот да се прекрие со наметка, ниту срамната грешка со време“- древна поговорка, која стоеше во мојата детска соба додека растев.Деновиве кои траат предолго, кои немаат исто […]