Ознака: Општина Гази Баба

Локална самоуправа

Општина Гази Баба на улица „Карл Либкнехт” во н.Триангла изгради нови тротоари

  Нови тротоари на улица Карл Либкнехт.  Општина Гази Баба на улица „Карл Либкнехт” во н.Триангла изгради нови тротоари од левата и десната страна на улицата со површина од 271 […]

Локална самоуправа

Играорци од КУД на средба кај Градоначалникот

Градоначалникот Тони Трајковски, прими претставници од културно уметничките друштва, кои учествуваат на седмиот меѓународен фолклорен фестивал „Гази Баба 2016″. На фестивалот учествуваат играорци од КУД „Тракија” од Република Бугарија, КУД […]

Локална самоуправа

Екипите на Градот Скопје по силното невремето кое го зафати Скопје, излегоа на терен и извршија повеќе интервенции за да ги санираат последиците од обилните врнежи

Екипите  на Градот Скопје по  силното невремето кое го зафати Скопје во саботата попладне на 2 јули, излегоа на терен и  извршија повеќе интервенции за да ги санираат последиците од […]

Локална самоуправа

Се одржа 46-тата Седница на Советот на општина Гази Баба

На 46-тата Седница на Советот на општина Гази Баба, членовите на Советот ги усвоија сите предложени точки на Дневниот ред.  На Седницата се усвои Годишниот План за енергетска ефикасност на […]