Ознака: Општина Гази Баба

Вести

Нема проблеми од денешните врнежи во Сингелиќ и Стајковци

Поради обилните врнежи во тековниот ден, градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски со претставници од ЈП Водостопанство „Скопско поле“ и дел од општинската адинистрација излегоа на терен во населените […]

Локална самоуправа

Градоначалникот на Гази Баба се сретна со амбасадорот на Норвешка

Градоначалникот на oпштина Гази Баба Тони Трајковски, денеска имаше работна средба со амбасадорот на Норвешка во Македонија Арне Санес Бјорнстад, соопштија од општината.Средбата била иницирана од Норвешката амбасада со цел да […]

Локална самоуправа

Даночниот шалтер во општина Гази Баба затворен

Даночниот шалтер на Управата за јавни приходи-Регионална дирекција Скопје, кој беше поставен во просториите на општина Гази Баба од денеска е затворен.-Од сега граѓаните на општина Гази Баба услугите ќе […]

Локална самоуправа

Плоштадот во Маџари добива нов лик

Плоштадот во Маџари кај урбаната заедница и матичното добива нов лик. Во тек е уредување на просторот пред старото кино Маџари со поставување павер елементи, изградба на бина за одржување […]

Локална самоуправа

Општина Гази Баба: Во Брњарци каде се работи на санација на водоводната мрежа

Со несмалено темпо се работи на расчистување на населените места и враќање на состојбите како пред поплавата. Градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски објави фотографии од Брњарци каде се работи […]

Локална самоуправа

Општина Гази Баба забрзано работи на расчистување и санација во подрачјата погодени од поплавите

Општина Гази Баба интензивно работи на расчистување и санација во местата погодени од поплавите.Активноси во Смилковци Со несмалено темпо се работи на расчистување на населените места и враќање на состојбите […]

Локална самоуправа

Прв училишен ден во Гази Баба

Во сите основни училишта во општина Гази Баба успешно и на време започна првиот училишен ден и новата учебна година. Градоначалникот Тони Трајковски ги посети основните училишта ОУ„ Стив Наумов“, […]