Ознака: Општина Гази Баба

Локална самоуправа

Се гради нова атмосферска канализација во општина Гази Баба

Градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски, заедно со градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и директорот на ЈП Водовод и канализација, Александар Атанасов, извршија увид во градежните работи на […]

Локална самоуправа

Акција за собирање на кабаст отпад во Општина Гази Баба

Општина Гази Баба во соработка со ЈП Комунална хигиена денеска и утре ќе спроведат акција за собирање на кабаст отпад.Акцијата денеска ќе се спроведе во Урбаната заедница Железара, Автокоманда со […]

Вести

Трајковски изврши увид во реконструкцијата на спортското игралиште во Брњарци

Градоначалникот на општина Гази Баба Тони Трајковски денеска беше во работна посета на Брњарци, каде изврши увид во градежни работи на реконструкцијата на спортско игралиште во основното училиште „Крсте Мисирков “.  Игралиштето, […]

Локална самоуправа

Натпревар во бизнис иновативни идеи на општина Гази Баба

Согласно Програмата за Локален Економски Развој за 2016 година, општина Гази Баба објави Јавен Повик за натпревар во бизнис иновативни идеи- студија на случај, за организација на манифестација, работилница, проект […]

Локална самоуправа

Ристовски: Две нови училишта и нова спортска сала во Општина Гази Баба

Во посета на населените места Стајковци, Хиподром и Ченто во Општина Гази Баба денес престојуваат Спиро Ристовски  од ВМРО-ДПМНЕ заедно со кандидатите за пратеници, при што оставрени се голем број […]

Локална самоуправа

Шести состанок на Бизнис Клубот на општина Гази Баба

Се одржа шестиот состанок на Бизнис Клубот на општина Гази Баба, со кој претседаваше г-дин Богослав Ангелоски, а компнијата Ариље Метал повторно беше домаќин на овој настан.На состанокот на бизнис […]

Локална самоуправа

Увид во градежни активности во Општина Гази Баба

Градоначалникот Тони Трајковски беше во работна посета во н.м Стајковци каде изврши увид во градежните работи на улицата „Видое Смилевски“, каде се врши асфалтирање во должина од 1км и широчина […]