Ознака: Општина Кисела Вода

Локална самоуправа

Ќе се собира кабастиот отпад во општина Кисела Вода

Општина Кисела Вода информира дека во петок, 13.10.2017 година и сабота, 14.10.2017 година од 07:00 – 11:00 часот ќе спроведе акција за собирање на кабаст отпад на територија на општината.Активностите […]

Локална самоуправа

5200 основци во Општина Кисела Вода ја почнаа учебната година

5200 основци во Општина Кисела Вода ја почнаа учебната годинаЗа околу 5200 основци денес во Општина Кисела Вода училишното ѕвонче го означи почетокот на новата учебна година.  Првпат во училишните […]

Локална самоуправа

Општина Кисела Вода ги подобри условите за дечињата во градинката „Сончоглед“

Завршена е првата фаза од реновирањето на објектот на градинката “Сончоглед” во населбата Кисела Вода. Финализирани се градежните зафати кои опфатија промена на ламинатот на површина од 800 квадратни метри, внатрешно […]

Локална самоуправа

Градоначалникот на Општина Кисела Вода реализираше 1460 дела во овие 4 години

Градоначалникот на Општина Кисела Вода Билјана Беличанец Алексиќ, денес на прес конференција го презентираше Отчетот за сработеното во изминатиот 4 годишен период.-На истекот од четиригодишниот период во кој вие, жителите […]

Издвојуваме

Се реконструира ул.„Доситеј Обрадовиќ“ во Општина Кисела Вода

Деновиве Општина Кисела Вода отпочна со градежни активности за реконструкција на ул. „Доситеј Обрадовиќ“, на потегот помеѓу улиците “Иван Козаров” и “Дичо Петров”, која се наоѓа во урбаната заедница Цветан […]

Локална самоуправа

Отчетот на Општина Кисела Вода врачен на дел од жителите

Повеќе жители на селото и населбата Драчево и населбата Пинтија денес од градоначалникот на Општина Кисела Вода добија примерок од Отчетот на Општина Кисела Вода.Заеднички се дискутираше за сработеното во […]

Локална самоуправа

Општина Кисела Вода вложи преку 2 милиони евра во населбата Пинтија

Работејќи во континуитет на подобрување на условите на условите на сите свои жители, вклучително и жителите на Пинтија, Општина Кисела Вода реализираше бројни проекти и во оваа населба. Градоначалникот на Општина […]

Локална самоуправа

Општина Кисела Вода изгради трибини на фудбалското игралиште “ССК” во Драчево

Општина Кисела Вода продолжува со инвестициите во изградба на спортската инфраструктура, во насока на подигнување на спортскиот дух и унапредување на спортот на локално ниво. За љубителите на фудбалот, денешниот […]