Ознака: Павловден

Вести

Утре е Петровден, задутре Павловден: Ова никако не смее да ви се случи на тој ден

Утре е Петровден, а во сабота Павловден, со кој се поврзани многу обичаи. Собор на 12 Апостоли – Павловден. Бидејќи претходниот ден, иако е посветен на двајцата славни Господови апостоли, […]

Живот

Се празнува Павловден: Ако денес ве полази овој инсект никогаш нема да оздравете!

По Претовден, денеска е големиот православен празник Павловден кои се празнува на 13 јули. На Петровден именден слават тие што го носат името Павле, Пајо, Павлина и сл. иако и […]

Живот

Утре е Петровден, задутре Павловден: Ова никако не смее да ви се случи на тој ден

Утре е Петровден, а во петок Павловден, со кој се поврзани многу обичаи. Собор на 12 Апостоли – Павловден. Бидејќи претходниот ден, иако е посветен на двајцата славни Господови апостоли, […]

Вести

Следната недела ни доаѓаат два големи празника- ако на тој ден ве полази овој инсект никогаш нема да оздравете!

Идната недела ни доаѓаат два големи православни празника, Петровден и Павловден кои се слават на 12 и 13 јули. На Петровден именден слават тие што го носат името Павле, Пајо, […]

Вести

Денеска е Павловден, еве зошто денес не смеете да работите ништо!

Следниот ден по Петровден 13 јули/ 30 јуни е празникот Собор на 12 Апостоли – Павловден.Бидејќи претходниот ден, иако е посветен на двајцата славни Господови апостоли, сепак се вика Петровден, […]