Ознака: сончаница

Живот

СИМПТОМИ НА СОНЧАНИЦА: Кои се првите работи што треба да ги направите за да не се влоши состојбата!

Изгорениците се сериозна здравствена состојба која се јавува кога главата, особено задниот дел на главата, е изложена на високи температури, односно на влијанието на сончевата топлина. Првите симптоми се главоболка, […]

Живот

Што да направите кога детето ќе добие сончаница?

Кога децата долго време си играат под силните сончеви зраци, но и кога ќе останат подолго во загреана просторија, може да дојде до симптом на прегревање, бидејќи внатрешниот „термостат“, не […]

Живот

Кога сонцето ќе ви „удри“ во глава: 5 начини за справување со сончаница

Сончаницата е сериозна здравствена состојба што настанува по изложување на вашата глава на сончевата топлина. Првите симптоми се главоболка, вртоглавица, немир, црвенило на лицето и температура над 38,9 степени. Подоцна […]

Живот

Што да направите кога вашето дете ќе добие сончаница?

Кога децата долго време си играат под силните сончеви зраци, но и кога ќе останат подолго во загреана просторија, може да дојде до симптом на прегревање, бидејќи внатрешниот „термостат“, не […]

Живот

Топлотен удар: Како да си помогнете и да спречите сончаница!

Топлото време може да биде штетно за луѓето, да предизвика сончаница, колапс, главоболка, вртоглавица…  Одбегнувајте директно изложување на сонце помеѓу 10 и 17 часот, пијте многу течности, не пијте алкохол, […]