Топлотен удар: Како да си помогнете и да спречите сончаница!

Loading...

Топлото време може да биде штетно за луѓето, да предизвика сончаница, колапс, главоболка, вртоглавица…
 Одбегнувајте директно изложување на сонце помеѓу 10 и 17 часот, пијте многу течности, не пијте алкохол, носете лесна облека, очила за сонце, капа, намалете го физичкиот напор.
Старите луѓе и децата (и домашните миленици), не ги оставајте без надзор на сонце, јадете храна богата со вода (свежо овошје и зеленчук).
Исто така, секогаш нанесувајте крема со заштитен фактор на кожата пред изложување на сонце.Одбегнувајте директно изложување на сонце помеѓу 10 и 17 часот, пијте многу течности, не пијте алкохол, носете лесна облека, очила за сонце, капа,

loading...